GoodSign: “Fiecare poate contribui, dupa masura proprie, la realizarea unui bine social”

GoodSign: “Fiecare poate contribui, dupa masura proprie, la realizarea unui bine social”

Compania de productie publicitara GoodSign s-a implicat in ultimii ani in diverse actiuni sociale, sustinand “pro bono“ proiecte sociale importante, din trei domenii diferite. In acest fel, compania a vrut sa arate ca, daca exista vointa, fiecare poate ajuta intr-un fel pe cei aflati in nevoi. Chiar si o companie de productie publicitara. In aceeasi idee, Goodsign a incurajat colaborarea cu alti actori din industrie in actiuni pro bono si a deschis in acest fel un drum care, probabil, se va dezvolta in anii urmatori. Din 1996 si pana in prezent, GoodSign s-a afirmat ca o companie care dezvolta proiecte integrate de productie publicitara si care a dovedit capacitati de expansiune in domeniile conexe – standuri expozitionale, decoruri de televiziune si amenajari comerciale. Pentru a afla mai multe detalii despre implicarea in proiecte sociale ale companiei, am stat de vorba cu Cristian Arama, Director General GoodSign.

- Stim ca va implicati si sustineti cu servicii de productie publicitara pro-bono proiecte care au implicare sociala. Care sunt criteriile pe baza carora va hotarati sa va implicati sau nu intr-un anumit proiect social?

- Proiectul nostru “Pro bono pentru pro bono” a fost initiat in anul 2010, cand compania noastra a implinit 14 ani de activitate si am derulat o campanie de comunicare aniversara, prin care sa marcam acest moment. Atunci am realizat ca suntem destul de maturi si de stabili in performantele noastre incat putem sa facem un pas inainte si sa depasim nivelul de activitate standard de productie, incercand sa facem ceva mai mult. Si pentru noi, ca actor pe piata publicitara, si pentru imaginea noastra, dar si pentru partenerii nostri si la nivel extins, pentru societate.

Atunci am decis sa sprijinim pro bono agentii de publicitate si organizatii care deruleaza, la randul lor pro bono, proiecte cu impact social. Fara sa urmarim un anumit domeniu sau gen de proiect, am dorit in primul rand sa sprijinim proiecte care ne conving, in care putem sa credem si care vor aduce valoare atat celor carora se adreseaza proiectele, cat si societatii noastre.

Am cautat proiecte in a caror cauza sa ne regasim valorile si principiile. Intamplarea a facut ca primele trei proiecte care ne-au fost prezentate sa ne si faca sa rezonam cu mesajul lor, asa ca alegerea a fost foarte usoara.

- Care sunt cele mai mari proiecte sociale in care v-ati implicat?

- In cadrul campaniei “Pro bono pentru pro bono” GoodSign a sustinut trei proiecte mari: Habitat for Humanity, Let’s do it, Romania! si Crosul anual Hospice, Casa sperantei. Proiectul de care ne-am atasat cel mai mult a fost cel derulat de Habitat for Humanity, Big Build, cel mai spectaculos proiect social de construire de locuinte pentru familii cu venituri modeste. Ce are drept scop construirea a 10 case in 5 zile. Partenerii de la Habitat for Humanity ne-au solicitat sprijinul si in anii urmatori si pe care am incercat sa ii sustinem de fiecare data.

Implicarea GoodSign in toate aceste proiecte s-a concretizat in produse si servicii din sfera activitatii de productie publicitara: semnalistica indoor si outdoor, sisteme de expunere, print digital, amenajari de standuri si spatii comerciale.

- Care considerati ca este specificul Responsabilitatii Sociale Corporative in industria in care activati?

- Vorbind exclusiv din experienta GoodSign, pentru ca nu am cunostinta de proiectele de CSR ale altor companii din domeniul productiei publicitare, pot spune ca ne asumam responsabilitatea in societate incercand sa sprijinim actiunea de comunicare a proiectelor in care credem. Cu alte cuvinte, punem umarul la promovarea proiectului cu mijloace materiale care fac mesajul acestuia vizibil.

- Mentionati daca ati intampinat problemele in actiunile derulate pentru sustinerea anumitor proiecte sociale.

- Am avut o colaborare foarte buna cu toti partenerii nostri, pe care, de altfel, ii apreciem foarte mult. Nu am intampinat niciun fel de probleme.

- Cum vedeti evolutia domeniului Responsabilitatii Sociale Corporative in Romania in urmatorii ani?

- Ma astept ca acest domeniu care pana de curand a fost rezervat doar marilor corporatii, cu o putere financiara certa, sa inceapa sa atraga si companii de calibru mediu si mic, care sa realizeze, pe de o parte, ca fiecare poate contribui, dupa masura proprie, la realizarea unui bine social, si pe de alta parte, ca au nevoie sa comunice si sa se promoveze nu numai prin serviciile oferite, ci si prin valorile pe care le impartasesc.

Home|Despre noi|Produse|Servicii|Cariere|Contact|Flickr|Twitter|Facebook