GoodSign, partener al Bancii Nationale a Romaniei la un eveniment cultural inedit

GoodSign a castigat selectia de oferte lansata de Banca Nationala a Romaniei la inceputul acestui an pentru realizarea si implementarea conceptului de mobilier expozitional pentru Muzeul Bancii Nationale a Romaniei in vederea organizarii expozitiei temporare ZooMonetar – Fauna lumii pe bancnote si monedeAstfel, GoodSign a avut privilegiul de a fi producatorul ales ca partener al Bancii Nationale a Romaniei in acest proiect, care se doreste a fi una din atractiile anului pe agenda culturala bucuresteana.

Din punct de vedere tematic, expozitia a pornit de la un concept inedit prin alaturarea, poate suprinzatoare, bani-animale, ceea ce a impus realizarea si implementarea unui concept distinct si la nivelul mobilierului de prezentare.

Pornind de la nevoia exprimata de specialistii Muzeului BNR si de la necesitatile dictate de tematica expozitionala, GoodSign a proiectat si realizat un mobilier expozitional care asigura o prezentare inedita a exponatelor, captivand atentia vizitatorilor cu formele neasteptate.

Echipa GoodSign a prezentat o solutie inovatoare de prezentare verticala a bancnotelor si monedelor, creand armonie intre exponate si suportul de expunere a acestora. Astfel, piese de patrimoniu cu insemnata valoare istorica sunt prezentate publicului intr-o maniera moderna, neasteptata, practica si versatila in acelasi timp.

Tematica expozitiei este structurata pe mai multe subteme, pentru care GoodSign a proiectat piese de mobilier personalizate: sase module cu vitrina de prezentare pe verticala, trei module cu vitrina de prezentare pe orizontala si doua module verticale de prezentare a informatiilor de tip text si grafica. Utilizand materiale deja consacrate in piata de publicitate si mobilier, GoodSign reuseste sa surprinda cu forme si utilizari noi ale produselor furnizate. Combinatia sticla-bond-plexiglas, precum si jocul de culoare alb-bronz impreuna cu lumina ambientala asigurata de LED-urile inserate perimetral creeaza o imagine curata si aerisita exponatelor.

Modulele orizontale, realizate din MDF vopsit bronz in ton cu canturile vitrinelor verticale, sunt circulare, cu forme ronde, concepute pentru a putea fi aranjate in cerc, in linie ondulata sau independent.

Materialele propuse de GoodSign sunt moderne, rezistente, usor de intretinut si completeaza fara sa concureze exponatele: MDF vopsit, sticla securizata, bond, plexiglas, diverse accesorii import Italia si Germania. Toate modulele sunt prevazute cu lumina alba LED.

Forma finala a mobilierului expozitional, modul de utilizare a acestuia in spatiul destinat, reusita proiectului in ansamblul lui, toate sunt rezultatul colaborarii si comunicarii excelente dintre echipele Muzeului Bancii Nationale a Romaniei si GoodSign.

Vernisajul expozitiei a avut loc la data de 12 iunie, in prezenta domnului Mugur Isarescu, Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, domnului Remus Pricopie, ministrul educatiei, precum si altor personalitati ale vietii culturale romanesti si specialisti din domeniu.

Expozitia ZooMonetar – Fauna lumii pe bancnote si monede poate fi vizitata in perioada iunie-octombrie 2014 la sediul Muzeului National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” si, incepand cu luna noiembrie a acestui an, la Muzeul Bancii Nationale a Romaniei.

 

 

Vă invităm să parcurgeți galeria foto sau, și mai bine, vă invităm să vizitați expoziția live.

Home|Despre noi|Produse|Servicii|Cariere|Contact|Flickr|Twitter|Facebook